Digitale wereld

In 2040 heeft Veenendaal een hoogwaardig, duurzaam bedrijfsleven met arbeids- en kennisintensieve bedrijven en een bruisend multifunctioneel centrum. De gemeente omarmt digitalisering en zet dit in waar mogelijk (bijvoorbeeld gekoppeld aan veiligheid en vrije tijd), maar houdt ook vast aan persoonlijk contact. 

De gemeente geeft een impuls aan werkgelegenheid en innovatie in FoodValley door goede bereikbaarheid, een sterke digitale infrastructuur en een nauwe verbondenheid met FoodValley. 

Op de FoodValley ICT-campus in Veenendaal komen onderwijs, gevestigde ondernemers en startups samen, vooral op het gebied van toegepaste ICT en gezonde, duurzame voeding. 

Er is veel aandacht voor vaardigheden die inspelen op de veranderende arbeidsmarkt. Het hoger onderwijs in de regio en de bedrijven en ondernemers in Veenendaal zijn nauw verbonden, door opleidings- en onderzoeksactiviteiten te ondernemen zoals stageplaatsen en praktijklessen. Waar nodig stimuleert en faciliteert de gemeente hierbij. 

Technologie wordt ingezet om van het centrum van Veenendaal een echte beleving te maken. Inwoners, dagjesmensen en ondernemers komen er graag. Om elkaar te ontmoeten, te winkelen of voor leisure. Door in te spelen op de nieuwste technologieën blijft het centrum een trekpleister voor de regio.